Pictorul din Republica Moldova, Igor Svernei, și-a expus lucrările la Iași

  • 25 Martie 18:31
Pictorul din Republica Moldova, Igor Svernei, și-a expus lucrările la Iași

O expoziție cu genericul „Singularitate” a artistului plastic Igor Svernei a fost deschisă recent la Galeriile de Artă ale Municipiului Iași „Dan Hatmanu” – Pasaj Sfânta Vineri, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Igor Svernei a afirmat că expoziția cuprinde 21 de lucrări realizate în ultima perioadă. „Sunt lucrări de diferite dimensiuni, în care abordez diferite teme: de la peisajul conceptual până la compoziții. Acestea redau, înainte de toate, farmecul naturii”, a precizat autorul.

Igor Svernei, născut la 16 octombrie 1972 în satul Dondușeni, raionul Dondușeni, este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, cu o activitate de creație artistică și pedagogică în domeniul artelor plastice de peste 25 de ani.

Laureat al unor prestigioase premii la concursurile naționale și internaționale de artă contemporană, Igor Svernei a activat în calitate de lector la AMTAP, dar și în calitate de director al Colegiului Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. În prezent acesta își continuă activitatea de profesor în cadrul aceleiași instituții. Lucrările artistului se regăsesc în colecții publice din R. Moldova și România, dar și în colecții private din străinătate: Canada, China, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Olanda, România, SUA, Turcia, Ucraina ș.a.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău