Pictorița Ala Leancă-Lupu și-a vernisat lucrările la Biblioteca Națională

  • 10 Septembrie 2022 16:52
Pictorița Ala Leancă-Lupu și-a vernisat lucrările la Biblioteca Națională

La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost inaugurată ieri expoziția personală de grafică a artistei Ala Leancă-Lupu cu genericul „Reflecții”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Ala Leancă-Lupu a menționat că expoziția reunește 54 de lucrări și pune în evidență tendințele conceptuale și artistice de ultimă oră ale ei din domeniul designului vestimentar. 

Potrivit criticului de artă Constantin Spânu, practicând diverse genuri ale creației plastice, Ala Lupu-Leancă prezintă opere originale în care demersul artistic al protagonistei contribuie iminent la edificarea unor imagini estetic inedite și semantic consistente. ”Atât pictura de șevalet, tapiseria sau arta vestimentară, domenii în care artista își materializează estetic opțiunile conceptuale și cele plastice, pun în relief o personalitate artistică complexă, înzestrată cu un simț elevat al frumosului și o pregătire profesionistă distinsă. Operele pictoriței Ala Lupu-Leancă oglindesc preferințe tematice și soluții stilistice de actualitate în care creatoarea își etalează propriile viziuni asupra existenței și relevanței rolului spiritual purificator al artei”, a mai spus Constantin Spânu.

Ala Leancă-Lupu s-a născut pe 24 ianuarie 1971 în orașul Florești. În 1991 a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” și în 1997 Institutul de Stat al Artelor, Facultatea Artă plastică, specialitatea Artă textilă, Design vestimentar din Chișinău. A participat la diverse expoziții din țară și de peste hotare. În prezent este profesoară la Universitatea Pedagocică de Stat ”Ion Creangă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău