Pictori de excepție și maeștri ai ceramicii din zece țări se adună la Ivancea

  • 25 Iunie 2016 14:23

Timp de trei săptămâni, 25 de pictori de excepție și maeștri ai ceramicii din zece țări vor participa în cadrul taberei Cucuteni International Art-Camp 2016, desfășurată în satul Ivancea din raionul Orhei.

Sfârșitul taberei va fi marcat de Festivalul „Cucuteni”, în cadrul căruia se va desfășura expoziția cu licitarea publică a tuturor operelor create, transmite IPN.

Potrivit organizatorilor, prin intermediul operelor de artă înfățișate în ceramică sau pe pânză plasticienii vor reînvia cultura Cucuteni-Tripolie, centrul căreia era teritoriul Moldovei contemporane.

Tabăra va fi inaugurată duminică, 26 iunie, și va dura până pe 16 iulie. Cei 25 de  pictori de excepție și maeștri ai ceramicii sunt din Polonia, Lituania, Egipt, Kazahstan, Bulgaria, România, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina și Moldova. Ușile taberei vor fi deschise pe toată perioada celor trei săptămâni pentru toți doritorii să privească și chiar să să alăture procesului de creație în cadrul master-classurilor tematice pregătite de artiștii de talie internațională, organizate pe data de 2, 3, 9 și 10 iulie.

Programul Festivalului „Cucuteni” va îmbina armonios atmosfera creativă, menținută de participanții taberei, cu un bogat program cultural, dedicat istoriei, obiceiurilor, tradițiilor, ritualurilor și artei cucutenienilor. Vizitatorii vor putea savura bucate și băuturi preparate după cele mai vechi rețete. Copiii vor putea participa la săpături arheologice adevărate.  La fel, organizatorii promit un spectacol al focului, muzică a instrumentelor străvechi și reînvierea ritualurilor antice. Intrarea la festival este liberă.

Cultura Cucuteni sau Cucuteni-Tripolie reprezintă una dintre cele mai vechi civilizații din Europa care s-a constituit cu câteva secole înainte de apariția așezărilor umane în Mesopotamia și Egiptul Antic. Cultura era răspândită pe teritoriul actual al Republicii Moldova, României și Ucrainei, teritoriul țării noastre aflându-se în centrul acestui areal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău