Piața muncii în R.Moldova: Domeniile cu cele mai puține locuri de muncă deschise

  • 20 Februarie 2020 15:26
Piața muncii în R.Moldova: Domeniile cu cele mai puține locuri de muncă deschise

Agenția Națională a Forței de Muncă a prezentat astăzi nota analitică „Cererea și oferta forței de muncă în ultimii 5 ani (2014-2018) pe activități economice și ocupații”. Studiul a fost elaborat de Observatorul pieței muncii al Agenției Naționale a Forței de Muncă (ANOFM), transmite MOLDPRES.

Potrivit directorului ANOFM, Raisa Dogaru, studiul oferă detalii cu privire la discrepanțele dintre cerere și oferta forței de muncă pe diverse domenii. Studiul cuprinde patru compartimente majore: tendințele pieței muncii; cererea forței de muncă în ultimii 5 ani: caracteristici și tendințe; oferta forței de muncă în ultimii 5 ani; corelarea cererii cu oferta.

Conform datelor prezentate în această notă analitică, în cei cinci ani s-a observat o tendință de creștere a numărului de locuri de muncă create, care depășește numărul locurilor de muncă lichidate. Cele mai multe locuri de muncă create în anul 2018 au fost în domeniul: comerțului cu ridicata și amănuntul (+8267); industriei prelucrătoare (+3707); administrației publice și apărare (+1299); sănătății și asistenței sociale (+1068); construcției (+1038).

Cele mai puține locuri de muncă au fost deschise în domeniile: transport și depozitare; agricultură, silvicultură și pescuit; învățământ; activitățile științifice și tehnice profesionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău