Piața muncii din R.Moldova se confruntă cu insuficiență de lucrători în industria textilă și transport

  • 18 August 2020 12:47
Piața muncii din R.Moldova se confruntă cu insuficiență de lucrători în industria textilă și transport

Piața muncii din Republica Moldova se confruntă cu insuficiență de lucrători în industria textilă și transport.

Conform bazei de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în prezent, în evidență sunt 8195 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe – 2459 – sunt în municipiul Chișinău, urmat de municipiul Bălți cu 1084 de locuri de muncă vacante.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile 2016 locuri de muncă, ceea ce reprezintă 25 la sută din numărul total de locuri de muncă vacante. Potrivit ANOFM, pentru locurile de muncă vacante în autoritățile publice (specialist, inclusiv, superior și principal) este stabilit moratoriu temporar.

Pentru funcția de inspector sau ofițer sunt disponibile 498 de locuri de muncă vacante. 464 de locuri vacante sunt pentru funcția de specialist în domeniul sănătății, iar alte 254 – pentru funcția de specialist în învățământ.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, ANOFM oferă 6179 de locuri de muncă. 2100 de locuri sunt disponibile pentru lucrătorii de industria textilă și confecții, iar 911 – pentru lucrătorii din transport și telecomunicații.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa la subdiviziunile teritoriale ale ANOFM sau pot accesa portalul www.angajat.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău