Pianistul Horia Mihail despre turneul "Duelul Viorilor" în Statele Unite

  • 03 Decembrie 2016 17:38
Pianistul Horia Mihail despre turneul

Stradivarius versus Guarneri, un proiect Radio România - a ajuns vineri, 2 decembrie, la New York, în Statele Unite.

Violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, alături de pianistul Horia Mihail, au cântat pentru prima dată la prestigiosul Carnegie Hall.

Cei trei muzicieni români au ales să vină în fața publicului cu cele mai aplaudate piese din edițiile anterioare, bucăți muzicale pentru vioară și pian, care pun în valoare măiestria, virtuozitatea și tehnica interpretativă.

După spectacol, pianistul Horia Mihail a oferit un scurt interviu redactorului RRA.

Reporter: După șase turnee, încununate de succes în țări din Europa, cum vi s-a părut publicul american?

Horia Mihail: Am revenit în Statele Unite, iată, a doua oară în acest an. Publicul î cunosc foarte bine, deoarece am învățat, muncit, cântat în Statele Unite din 1992 până în 2002. În această seară, la sala de recital de la Carnegie Hall, arhiplină, de altfel, publicul a fost extrem de entuziasmat de evoluția celor doi mari violoniști români, acompaniați de către mine.

Reporter: Ați pregătit și o surpriză publicului în onoarea zilei de 1 Decembrie?

Horia Mihail: Exact. Am cântat și două piese de Grigoraș Dinicu, "Ciocârlia" și "Hora staccato". Publicul efectiv a izbucnit în aplauze.

Reporter: Luni veți susține un al doilea concert la Lincoln Center. Cu ce sentiment așteptați acum reprezentația de luni?

Horia Mihail: Este un concert ca oricare altul, într-un fel. Suntem obișnuiți să cântăm pe toate meridianele lumii, e adevărat că în ultima perioadă mai mult în România. Pentru mine, însă, va fi un debut concertul de la Lincoln Center, deoarece nu am mai cântat până acum acolo.

Reporter: Vă gândiți să extindeți în viitor turneul "Duelul Viorilor" cu mai multe spectacole și pe continentul american?

Horia Mihail: Este o idee la care ne gândim de mai multă vreme. Urmează să vedem ce se va întâmpla. Cert este că am creat acest brand românesc și ar fi bine să-l prezentăm pe cât mai multe meridiane ale lumii

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău