Philippe Le Houérou: Republica Moldova are nevoie de reforme

  • 07 Martie 2012 13:57
Philippe Le Houérou: Republica Moldova are nevoie de reforme

Banca Mondială va sprijini Republica Moldova în efortul ei de a deveni o țară cu venituri sporite, a declarat, miercuri, 7 martie, vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Philippe Le Houérou.

Philippe Le Houérou a subliniat că Republica Moldova are de realizat aceleași reforme ca și alte țări din regiune. Este vorba, între altele, de sporirea competitivității economice, reformarea sectorului social, și eficientizarea sistemului energetic.

El a menționat că pentru a înregistra și pe viitor o creștere economică, Chișinăul trebuie să continue reformele începute în 2009.

Premierul Vlad Filat, care a avut o întâlnire cu oficialul Băncii Mondiale, a notat că, în prezent, Banca Mondială finanțează în Republica Moldova 11 proiecte în valoare totală de 281 de milioane de dolari. Vlad Filat a subliniat că împrumuturile acordate de Banca Mondială sunt extrem de importante pentru dezvoltarea țării.

Audio: Premierul Vlad Filat

Philippe Le Houérou se află în Republica Moldova pentru a-l prezenta pe noul Director al Băncii Mondiale pentru Ucraina, Belarus și Moldova, Qimiao Fan.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău