Philip Dunne: Marea Britanie va rămâne un partener puternic al NATO

  • 08 Iulie 2016 17:55
Philip Dunne: Marea Britanie va rămâne un partener puternic al NATO

Decizia britanicilor în cadrul referendumului din 23 iunie de a susține ieșirea Marii Britanii din UE nu schimbă angajamentul țării de a rămâne un partener puternic în NATO, a declarat ministrul de stat britanic pentru Achiziții de Apărare, Philip Dunne, relatează Agerpres.„Marea Britanie nu se retrage în carapace”, a declarat ministrul britanic la Royal…

Decizia britanicilor în cadrul referendumului din 23 iunie de a susține ieșirea Marii Britanii din UE nu schimbă angajamentul țării de a rămâne un partener puternic în NATO, a declarat ministrul de stat britanic pentru Achiziții de Apărare, Philip Dunne, relatează Agerpres.

„Marea Britanie nu se retrage în carapace”, a declarat ministrul britanic la Royal International Air Tattoo, cel mai mare show militar aviatic din lume.

Londra a anunțat că va desfășura 500 de militari în Estonia și 150 în Polonia în cadrul eforturilor NATO de a combate amenințarea agresiunii ruse.

Ministrul Apărării,Michael Fallon, care participă la summitul NATO de la Varșovia, a aprobat un pachet de sprijin pentru 1aliați din estul Europei în contextul în care aceștia se confruntă cu amenințări, precum o agresiune din partea Rusiei”, a potrivit Ministerului Apărării.

În Estonia, trupele vor „oferi asigurare” și vor fi pregătite să „reacționeze imediat la orice criză sau incident”, în timp ce alte mii de militari britanici vor fi în standby în contextul în care Marea Britanie conduce forța de reacție rapidă „vârf de lance” a NATO, a menționat sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău