Philip Breedlove a cerut Casei Albe furnizarea de arme letale Ucrainei

  • 02 Martie 2016 14:41
Philip Breedlove a cerut Casei Albe furnizarea de arme letale Ucrainei

Comandantul suprem al NATO în Europa, generalul american Philip Breedlove, a cerut Casei Albe să acorde arme forțelor armate ale Kievului, transmite RADOR.

Philip Breedlove a precizat că a transmis recomandările Administrației Prezidențiale de la Kiev cu privire la furnizarea de arme letale și echipamente de protecție pentru armata ucraineană.

"Nu trebuie să respingem niciun instrument pentru a oferi asistență Ucrainei, deoarece Rusia utilizează toate instrumentele puterii de stat împotriva Ucrainei: resurse financiare, diplomatice, informaționale, militare și economice", a subliniat generalul american.

În acest context, generalul Breedlove a avertizat că are loc o creștere dramatică a numărului de atacuri din estul Ucrainei, unde rebeli pro-ruși se confruntă cu forțe ucrainene. El a precizat, la Washington, că peste 450 de atacuri au avut loc săptămâna trecută.

Congresul american a autorizat, în noiembrie 2015, acordarea de armament letal Ucrainei în valoare de 50 de milioane de dolari. Ulterior, proiectul a fost semnat de către președintele american, Barack Obama.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău