PG anunță că a renunțat la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare. Maia Sandu: „Este extrem de îngrijorător cât de repede Procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu această grupare”

  • 28 Mai 2021 17:55
PG anunță că a renunțat la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare. Maia Sandu: „Este extrem de îngrijorător cât de repede Procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu această grupare”

Procuratura Generală (PG) anunță că a renunțat la învinuirile aduse controversatului om de afaceri Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare. Într-un comunicat de presă, instituția menționează că a luat această decizie după ce Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a rejudecat cauza, și a stabilit că o decizie de condamnare a lui Platon, emisă de aceeași instanță în aprilie 2017 este ilegală.

Totodată, acuzarea a solicitat restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale.

”Luând act de ordonanța procurorului, instanța de judecată a anunțat încheiată cercetarea judecătorească”, se mai menționează în comunicatul Proguraturii.

Ulterior președinta Maia Sandu a reacționat declarând că va analiza ordonanța procurorului pentru a vedea legalitatea și temeinicia care au stat la baza acestei decizii ”dubioase”, iar ”gruparea lui Platon reprezintă un pericol pentru securitatea statului”.

”Este extrem de îngrijorător cât de repede Procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu această grupare. Într-un stat de drept, este de datoria procuraturii și a sistemului judecătoresc să lupte cu grupările criminale. Îndemn insistent procuratura să-și analizeze bine deciziile sub aspectul legalității și interesului național”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Veaceslav Platon a fost acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani. Potrivit versiunii inițiale a anchetei, companiile controlate de Platon prin oamenii săi primeau credite neperformante, care erau ulterior stinse din contul Băncii de Economii. Este vorba despre aproape 800 de milioane de lei. Pe 20 aprilie 2017, el a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău