PG a respins solicitarea de întoarcere în Ucraina a omului de afaceri Veaceslav Platon

  • 22 Ianuarie 2020 14:55
PG a respins solicitarea de întoarcere în Ucraina a omului de afaceri Veaceslav Platon

Procuratura Generală a respins solicitarea de întoarcere în Ucraina a omului de afaceri Veaceslav Platon și de extrădare în Federația Rusă, anunță un comunicat al instituției. Decizia le-a fost comunicată autorităților de le Kiev și Moscova, după examinarea demersurilor lor în această privință.

Procuratura argumentează că Veaceslav Platon deține cetățenia Republicii Moldova și își ispășește pedeapsa penală pe cauza pe care a fost condamnat, și în același timp, este vizat în alte dosare pe care urmărirea penală este în desfășurare, iar în lipsa lui ar putea fi încălcat termenul rezonabil al cercetărilor.

La 10 decembrie 2019, Procurorul General de la Kiev a solicitat întoarcerea lui Veaceslav Platon în Ucraina pentru efectuarea procedurilor legale privind adoptarea unei decizii finale în ce privește solicitarea Republicii Moldova de extrădare a acestuia. A doua zi, la 11 decembrie 2019, Procuratura Generală a Federației Ruse a expediat un demers prin care solicita extrădarea omului de afaceri, pentru a fi tras la răspundere penală pentru o serie de infracțiuni grave, comise pe teritoriul Rusiei, mai amintește procuratura.

Veaceslav Platon își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.13 după ce a fost condamnat pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă. De asemenea, acesta continuă să fie cercetat penal și pentru evaziune fiscală, cauzare de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere, delapidarea averii străine, se arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău