Pfizer va solicita autorizație pentru vaccinul anti-Covid pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani, în septembrie

  • 05 Mai 2021 11:24
Pfizer va solicita autorizație pentru vaccinul anti-Covid pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani, în septembrie

Pfizer va solicita autorizație de urgență pentru vaccinul său anti-Covid pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani, începând din septembrie, informează Le Figaro, potrivit Digi24.ro.

Anunțul vine la două zile după ce autoritățile americane au anunțat că și copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea primi doze de vaccin Pfizer / BioNTech încă de săptămâna viitoare.

Joe Biden a lansat în aceeași zi o nouă etapă a campaniei de vaccinare Covid-19 în Statele Unite, care trebuie să integreze adolescenții și să vizeze americanii mai reticenți, cu un nou obiectiv ca cel puțin 70% dintre americani să fie imunizați cu cel puțin o doză, până la sărbătoarea națională din 4 iulie. Președintele SUA a anunțat, de asemenea, o țintă de 160 de milioane de americani complet imunizați până la aceeași dată.

O cerere de prelungire a autorizației de urgență a vaccinului Pfizer / BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a fost depusă la începutul lunii aprilie în Statele Unite, iar decizia Agenției Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) este așteptată până la începutul săptămânii viitoare.

"Vreau ca părinții americani să știe că atunci când va veni acest anunț, vom fi gata să acționăm imediat", a spus Joe Biden.

20.000 de farmacii vor putea vaccina imediat adolescenții, iar dozele vor fi apoi trimise pediatrilor, a spus el. FDA a asigurat că va studia cererea de autorizare "cât mai repede și cât mai transparent posibil."

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău