Pfizer va livra 1 miliard de doze de vaccin în țările mai sărace anul acesta

  • 21 Mai 2021 15:29
Pfizer va livra 1 miliard de doze de vaccin în țările mai sărace anul acesta

Pfizer și BioNTech s-au angajat vineri să livreze 1 miliard de doze de vaccin contra Covid-19 în țările mai sărace anul acesta și alt miliard anul viitor, a declarat șeful Pfizer, citat de Reuters, potrivit hotnews.ro.

Angajamentul este un pas enorm către rezolvarea distribuției inegale a vaccinurilor anticovid, acestea fiind vândute, până acum, într-o proporție mult mai mare către națiunile bogate, notează sursa citată. 
 
”Pfizer și BioNtech se angajează să furnizeze 2 miliarde de doze din vaccinul nostru contra Covid-19 către țările cu venituri mici sau medii în următoarele 18 luni”, a declarat Albert Bourla la un summit global pe tema sănătății.

Bourla a precizat că țările sărace vor putea lua vaccinul la prețul de producție, iar națiunile cu venituri medii vor plăti aproximativ jumătate din prețul pentru țările bogate, care au plătit cam 20 de dolari pe doză.

”Estimăm că vom furniza 1 miliard dintre aceste doze către țări cu venituri mici și medii anul acesta. Și ne angajăm să livrăm alte 1 miliard de doze în 2022”, a spus Bourla.
 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău