Pfizer solicită autorizarea vaccinului său pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în Statele Unite

  • 10 Aprilie 2021 11:20
Pfizer solicită autorizarea vaccinului său pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în Statele Unite

Alianța Pfizer/ BioNTech a depus vineri în Statele Unite o cerere de extindere a autorizației în regim de urgență a vaccinului său împotriva COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, relatează AFP.

Alianța intenționează să facă această cerere pe lângă ''autorități de reglementare din întreaga lume în următoarele zile'', au precizat cele două companii într-un comunicat.

Această cerere de prelungire, depusă la Agenția Statelor Unite pentru Medicamente (FDA), se bazează pe datele din studiile clinice de fază 3 din această grupă de vârstă ''care s-au dovedit a fi 100% eficiente'' în prevenirea bolilor, au subliniat sursele citate.

La sfârșitul lunii martie, companiile au publicat rezultatele testelor lor efectuate pe 2.260 de adolescenți din Statele Unite, care arătau ''răspunsuri puternice cu anticorpi'' după vaccinare.

Vaccinul a fost, de asemenea, ''bine tolerat, iar efectele secundare au fost în general similare cu cele observate'' la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, au adăugat vineri Pfizer și BioNTech.

În prezent, acest vaccin este autorizat pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste în SUA.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău