Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul lor actualizat oferă protecție împotriva subvariantelor Omicron

  • 13 Octombrie 2022 18:50
Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul lor actualizat oferă protecție împotriva subvariantelor Omicron

Pfizer Inc. și partenerul său german BioNTech au anunțat joi că vaccinul lor anti-COVID-19 ce a fost adaptat pentru a combate varianta Omicron a noului coronavirus a generat un puternic răspuns imunitar împotriva actualelor subvariante aflate în circulație, BA.5 și BA.4, informează Agerpres.

Potrivit celor două companii, datele medicale obținute în urma unui studiu clinic la care au participat pacienți adulți au arătat că doza booster actualizată a acestui vaccin a determinat o creștere substanțială a nivelurilor de anticorpi neutralizanți împotriva subvariantelor BA.4 și BA.5.

Vaccinurile adaptate la Omicron produse de Pfizer și de Moderna au fost autorizate deja în mai multe țări, inclusiv în Statele Unite pentru adulți și, mai recent, pentru copii cu vârste de peste cinci ani.

Autorizația emisă în Statele Unite s-a bazat însă pe datele de siguranță și de eficiență ale vaccinului original Pfizer, nu pe cele ale vaccinului adaptat pentru a combate BA.4 și BA.5.

Datele preliminare publicate joi sugerează de asemenea că acest vaccin bivalent oferă probabil o protecție mai bună împotriva subvariantelor Omicron în comparație cu vaccinul original.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,09 m/s
Sun
17
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău