Pfizer|BioNTech încep în august studiile clinice pentru vaccinul împotriva variantei Delta a noului coronavirus

  • 09 Iulie 14:45
Pfizer|BioNTech încep în august studiile clinice pentru vaccinul împotriva variantei Delta a noului coronavirus

Ca parte a eforturilor continue ale Pfizer și BioNTech de a fi mereu cu un pas înaintea virusului care provoacă COVID-19 și a mutațiilor care există în circulație, companiile oferă o actualizare a strategiei lor cuprinzătoare pentru rapeluri, informează un comunicat. Astfel, Pfizer/BioNTech vor începe în august studiile clinice pentru vaccinul împotriva variantei Delta foarte contagioase a noului coronavirus, între timp culegând tot mai multe date pentru aprobarea administrării unei a treia doze din actualul vaccin anti-COVID, transmite caleaeuropeana.ro.

Pfizer și BioNTech au obținut date încurajatoare în cadrul studiului în desfășurare privind rapelul cu o a treia doză din actualul vaccin BNT162b2. Datele inițiale ale studiului demonstrează că o doză la rapel administrată la 6 luni de la a doua doză are un profil de tolerabilitate consistent, obținând în același timp valori ridicate ale titrurilor de neutralizare împotriva formei sălbatice și a variantei Beta, care sunt de 5 până la 10 ori mai mari decât după cele două doze primare.

Companiile se așteaptă să publice mai multe date finale în curând, precum și într-o revistă de specialitate și intenționează să prezinte datele la FDA, EMA și la alte autorități de reglementare în următoarele săptămâni.

În plus, datele dintr-o lucrare recentă publicată în revista Nature demonstrează că serurile de imunizare obținute la scurt timp după doza 2 din seria primară de două doze de BNT162b2 au titruri puternice de neutralizare împotriva variantei Delta în testele de laborator. Companiile anticipează că o a treia doză va crește și mai mult aceste titruri de anticorpi, similar cu modul în care a treia doză se comportă pentru varianta Beta. Pfizer și BioNTech efectuează teste preclinice și clinice pentru a confirma această ipoteză.

În timp ce Pfizer și BioNTech consideră că o a treia doză de BNT162b2 are potențialul de a păstra cele mai înalte niveluri de eficacitate a protecției împotriva tuturor variantelor testate în prezent, inclusiv a variantei Delta, companiile rămân vigilente și dezvoltă o versiune actualizată a vaccinului Pfizer-BioNTech COVID-19 care vizează proteina spike integrală a variantei Delta.

Primul lot de ARNm pentru acest studiu a fost deja fabricat la unitatea BioNTech din Mainz, Germania. Companiile anticipează că studiile clinice vor începe în luna august, sub rezerva aprobărilor de reglementare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,68 m/s
Sun
12
Mon
11
Tue
10
Wed
10
Thu
15

Curs oficial BNM 16 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0616 -0.0000
USD 17.3513 -0.0000
RON 4.0528 -0.0000
UAH 0.6587 -0.0000
RUB 0.2415 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău