Pfizer a cerut autorizație pentru administrarea vaccinului său la copiii de între 5-11 ani din Brazilia

  • 13 Noiembrie 2021 12:17
Pfizer a cerut autorizație pentru administrarea vaccinului său la copiii de între 5-11 ani din Brazilia

Compania farmaceutică Pfizer a cerut vineri Agenției Naționale de Supraveghere Sanitară (ANVISA) din Brazilia să autorizeze vaccinul său anti-COVID-19 pentru copiii din grupa de vârstă 5 - 11 ani, relatează AFP, citat de AGERPRES.

"ANVISA a primit cererea trimisă de Pfizer pentru a include grupa de vârstă 5 - 11 ani în indicațiile vaccinului său Comirnaty", precizează Agenția într-un comunicat.

Cererea de autorizare prevede că dozajul să fie "adaptat și inferior" celui utilizat pentru copiii de 12 ani și peste această vârstă și să fie distribuit în flacoane diferite.

La rândul său, Pfizer a indicat într-o notă că, potrivit "unei analize preliminare"', "o schemă de două doze de 10 micrograme de vaccin s-a dovedit capabilă să genereze un nivel ridicat de anticorpi", la această grupă de vârstă.

Agenția braziliană are la dispoziție 30 de zile pentru a studia cererea trimisă de Pfizer, al cărei vaccin pentru categoria 5-11 ani a fost autorizat în SUA din 2 noiembrie.

Cererea înaintată de Pfizer intervine într-un moment în care mai mulți responsabili ai ANVISA au primit amenințări de moarte, în caz de autorizare a vaccinului anti-COVID-19 la copiii cu vârste de între 5 și 11 ani.

Poliția braziliană a anunțat că a deschis o anchetă în acest sens.

În Brazilia, vaccinul de la Pfizer este autorizat din 11 iunie pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani și din 23 februarie pentru adolescenții de peste 16 ani

Cu 610.000 de morți, la 213 milioane de locuitori, Brazilia este țara cea mai îndoliată, după SUA din cauza epidemiei de coronavirus. Peste 58% din populație a fost până acum vaccinată cu schema completă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău