Petrolier rus, lovit de drone în strâmtoarea Kerci în imediata apropiere a Podului Crimeei

  • 05 August 2023 12:40
Petrolier rus, lovit de drone în strâmtoarea Kerci în imediata apropiere a Podului Crimeei

Un petrolier rus a fost lovit de drone ucrainene în strâmtoarea Kerci, oprind pentru scurt timp traficul pe podul strategic care leagă Crimeea de Rusia, au indicat sâmbătă media ruse, pe fondul tensiunilor în creștere în Marea Neagră, relatează Agerpres, care citează AFP.

Nava a fost avariată și două remorchere au sosit la fața locului, a indicat agenția de presă rusă Tass, citând Centrul maritim de salvare. Potrivit sursei citate, nu s-a scurs petrol din nava avariată, care are 11 persoane la bord.

Potrivit Moscow Times, nava în cauză este chimistierul SIG, care face obiectul unor sancțiuni americane pentru că a furnizat combustibil forțelor ruse care au sprijinit regimul Bashar al-Assad în timpul războiului din Siria.

Mai mulți membri ai echipajului au fost răniți în timpul atacului, a anunțat pe Telegram Vladimir Rogovun, oficial desemnat de Rusia în regiunea Zaporojie (Ucraina).

Traficul pe podul care leagă peninsula Crimeea, anexată de Moscova, de Rusia a fost suspendat timp de trei ore, fiind reluat sâmbătă dimineața, potrivit centrului de informare rutieră.

Moscova suspectează că țări occidentale au oferit Kievului tehnologii pentru producția dronelor acvatice. Prin urmare, potrivit declarațiilor Ministerului rus al Apărării, în atacurile recente efectuate asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră armata rusă a urmărit să lovească amplasamente unde sunt produse aceste drone.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău