Petro Poroșenko vrea să organizeze un referendum cu privire la aderarea Ucrainei la NATO

  • 02 Februarie 2017 10:33
Petro Poroșenko vrea să organizeze un referendum cu privire la aderarea Ucrainei la NATO

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că este dispus să organizeze un referendum cu privire la perspectivele de aderare a Ucrainei la NATO, relatează joi publicația ucraineană Zerkalo nedeli în pagina sa electronică, citată de Agerpres.

Petro Poroșenko a spus că va face tot posibilul pentru a obține aderarea țării sale la NATO dacă această idee va fi sprijinită în cadrul unui referendum.

În decembrie 2016, conform rezultatelor sondajului realizat de Grupul sociologic "Rating" din Kiev și de Centrul de studii sociale și de marketing "SOCIS", 47,2% dintre ucraineni ar vota pentru aderarea Ucrainei la NATO într-un eventual referendum.

În prezent, Ucraina și NATO au un "parteneriat special", iar relațiile lor sunt reglementate de o "cartă" semnată în 1997.

Ucraina, care se confruntă cu un conflict separatist în estul țării, alimentat de Rusia care în 2014 a anexat peninsula ucraineană Crimeea din Marea Neagră, schimbări ce au creat o atmosferă cu totul nouă pentru relațiile dintre Ucraina și NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău