Petro Poroșenko | „Ucraina se îndreaptă spre aderarea la UE și la NATO"

  • 17 Ianuarie 2019 16:19
Petro Poroșenko | „Ucraina se îndreaptă spre aderarea la UE și la NATO

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, și-a exprimat convingerea că Ucraina se îndreaptă cu încredere spre aderarea la Uniunea Europeană și la Alianța Nord-Atlantică.

Liderul de la Kiev a făcut o declarație în acest sens la întâlnirea anuală cu diplomații străini acreditați în Ucraina.

"Ne urmăm calea cu încredere. Aceasta este modalitatea prin care se poate construi o țară cu un stat de drept și o democrație europeană, care să se îndrepte cu precizie spre aderarea la UE și la NATO. Este calea consensului nostru național, ideea națională. Sunt sigur că nu vom renunța la această cale", a subliniat Poroșenko.

Președintele a mai menționat că zona de liber schimb cu UE este "ghidul nostru pentru o amplă integrare economică pe piața europeană comună".

"Ucraina implementează cu succes schimbări fundamentale în domeniul securității și apărării statului. Armata ucraineană a intrat deja în clasamentul primelor zece cele mai puternice armate din Europa. Iar legea privind securitatea națională, adoptată anul trecut, ne-a adus mai aproape de standardele NATO într-un ritm și mai accelerat", a precizat Petro Poroșenko.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău