Petro Poroșenko se întâlnește cu reprezentanți locali ai Patriarhiei Moscovei, în contextul înființării unei singure biserici ortodoxe ucrainene

  • 13 Noiembrie 2018 10:04
Petro Poroșenko se întâlnește cu reprezentanți locali ai Patriarhiei Moscovei, în contextul înființării unei singure biserici ortodoxe ucrainene

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, se va întâlni, luni, cu reprezentanți ai episcopiatului ucrainean al Patriarhiei Moscovei - potrivit unor informații făcute publice de către arhiepiscopul Evstrati Zoria, purtător de cuvânt al Patriarhiei Kievului.

Acesta a subliniat că "Moscova, prin conducerea Mitropoliei din Ucraina, încearcă să facă tot posibilul pentru a demonstra atât pe plan intern, cât și extren, că deține controlul asupra episcopatului ucrainean". "Îi doresc lui Petro Poroșenko înțelepciune și inspirație la această întâlnire. Iar acelor ierarhi din Patriarhia Moscovei care susțin cu adevărat Ucraina și unitatea bisericii le doresc curaj să spună cu voce tare următorul lucru: autoritatea Moscovei asupra Kievului a luat sfârșit" - a mai declarat arhiepiscopul Evstrati Zoria, purtător de cuvânt al Patriarhiei Kievului.

Amintim că președintele Parlamentului de la Kiev, Andri Parubi, a declarat recent că, până la sfârșitul acestei luni, ar trebui să aibă loc o reuniune a consiliului de unificare a bisericilor ortodoxe din Ucraina. Acest consiliu trebuie să ia o decizie asupra unității bisericești și să aleagă întâistătătorul unei singure biserici ucrainene autocefale, care urmează să obțină de la Constantinopol Tomosul de independență față de Moscova. Cel puțin zece ierarhi ai Patriarhiei Moscovei vor lua parte la consiliul de unificare.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău