Petro Poroșenko: "Scopul Rusiei este să-i împiedice pe ucraineni să trăiască în UE"

  • 16 Iunie 2015 09:09
Petro Poroșenko:

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat, într-un interviu pentru Bloomberg, că adevăratul scop al Rusiei este destabilizarea situației din Ucraina.

"Acesta nu este un război intern al Ucrainei, ci o agresiune rusă împotriva Ucrainei, care are un singur scop - destabilizarea situației și crearea de impedimente pentru ca ucrainenii să nu trăiască în Uniunea Europeană, deoarece astfel ar pune în aplicare valorile europene și nu ar mai fi parte a Imperiului Rus" - a afirmat Poroșenko.

Președintele a mai declarat că Rusia înțelege că nu poate câștiga acest război, pentru că națiunea ucraineană este mai unită ca niciodată și se bucură de sprijinul întregii lumi. Comentând sancțiunile împotriva Rusiei, Poroșenko a menționat că cele mai eficiente sunt sancțiunile sectoriale, inclusiv cele aplicate în domeniul financiar.

"Scopul acestor sancțiuni nu este de a aduce prejudicii devastatoare pentru Rusia, ci pentru a motiva partea rusă să înceteze agresiunea, să oprească focul și să pună în practică acordurile economico-sociale, umanitare, de securitate și în alte domenii" - a mai explicat președintele ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău