Petras Austrevicius | Viitorul Moldovei este în Europa, chiar în Uniunea Europeană

  • 15 Noiembrie 2018 08:42
 Petras Austrevicius | Viitorul Moldovei este în Europa, chiar în Uniunea Europeană

Viitorul Republicii Moldova este în Europa, chiar în Uniunea Europeană, susține deputatul european Petras Austrevicius, într-un interviu pentru TV8, transmite IPN. Totododată el a subliniat că acest lucru ține în particular de modalitatea în care guvernarea actuală de la Chișinău pune în aplicare Acordul de asociere UE-Republica Moldova.

Potrivit eurodeputatului, care este și autorul Raportului privind implementarea Acordului de Asociere dezbătut zilele acestea la Bruxelles, partenerii de dezvoltare vor urmări cu atenție procesul electoral pentru următoarele alegeri parlamentare din Moldova nu doar în ziua alegerilor, dar și în campania electorală, și la numărarea voturilor. Totodată, Petras Austrevicius a spune că nu a văzut suficiente argumente pentru reformele care au fost făcute în sistemul electoral.

Europarlamentarul a solicitat o claritate și în ceea ce privește furtul miliardului și cere pedepsirea celor care au fost implicați în acest furt. „Dacă această istorie va fi considerată o pagină întoarsă și dacă cineva va propune să se ia totul de la capăt, eu nu cred că acest lucru este corect”, spune Petras Austrevicius.

Parlamentul European a adoptat, miercuri, 14 noiembrie, cu 396 de voturi pro, 76 împotrivă și 186 de abțineri o rezoluție privind implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Deputații europeni au criticat Republica Moldova pentru că regresează în privința implementării standardelor democratice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău