Petras Austrevicius: R. Moldova are nevoie de un GUVERN care să promoveze REFORMELE

  • 02 Iulie 2015 17:55
Petras Austrevicius: R. Moldova are nevoie de un GUVERN care să promoveze REFORMELE

Republica Moldova are nevoie de un nou guvern care să promoveze reformele economice și un program de dezvoltare de durată, fără de care ar putea pierde sprijinul financiar din partea Fondului Monetar Internațional și al Uniunii Europene.

Declarația îi aparține raportorului Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius, care se află zilele acestea într-o vizită la Chișinău. Oficialul European a subliniat și necesitatea combaterii corupției. 

Uniunea Europeană așteaptă ca la Chișinău să fie numit un nou guvern care să nu fie doar unul clar proeuropean, dar și să promoveze reformele, a declarat Petras Austrevicius după întrevederea cu șeful statului Nicolae Timofti. El a menționat că situația geopolitică din regiune este una complicată și a îndemnat politicienii de la Chișinău să nu piardă timpul cu discuții îndelungate, ci să ajungă la un consens pentru viitorul Republicii Moldova. Bruxellesul crede în reforme concrete și acțiuni nu în promisiuni, a accentuat oficialul european, menționând că dacă nu vor exista reforme nu va exista nici asistență financiară din partea FMI și a Uniunii Europene.

„Este necesar un guvern clar pro-european care nu doar să continue parcursul european, dar să promoveze dezvoltarea economică, în special locuri de muncă, noi oportunități, reducerea birocrației și combaterea corupției. Corupția trebuie distrusă urgent și încontinuu în această țară. Nu văd un viitor pentru Moldova cu corupție, afaceri netransparente și un stat cu adevărat captiv”, a declarat Petras Austrevicius.

Discuția dintre Petras Austrevicius cu președintele Nicolae Timofti s-a axat în primul rând pe colaborarea Republicii Modlova cu Uniunea Europeană, iar un subiect separat l-a constituit contracarea propagandei antieuropene din Republica Moldova și din întreaga Europă, a declarat pentru Radio Chișinău purtătorul de cuvânt al șefului statului, Vlad Țurcanu.

Petras Austrevicius are programate întrevederi la Cișinău cu mai mulți oficiali. Eurodeputatul este și coordonatorul Programului anual de cooperare între Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova pentru anul 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău