Petiție - 1 milion de semnături în Europa împotriva creșterii animalelor în cuști

  • 04 Iunie 2019 10:12
Petiție - 1 milion de semnături în Europa împotriva creșterii animalelor în cuști

Un milion de persoane au semnat o inițiativă cetățenească europeană (ICE) împotriva creșterii animalelor în cuști și pentru bunăstarea animalelor de fermă, cu scopul de "a constrânge Europa să se pronunțe" asupra acestor chestiuni, au anunțat luni reprezentanții ONG-ului Compassion in World Farming (CIWF), citați de AFP, preluat de Agerpres.

Petiția a fost lansată în septembrie 2018 de peste 170 de organizații care militează pentru apărarea animalelor, a mediului și a consumatorilor europeni.

Pentru ca o inițiativă cetățenească europeană de acest tip să își atingă obiectivul, obligând Comisia Europeană să reacționeze și să declanșeze o audiere în Parlamentul European, trebuie strânse 1 milion de semnături pe durata unui an și în cel puțin șapte țări din UE.

ONG-urile și-au fixat obiectivul "de a depăși 1,2 milioane de semnături" până în septembrie, deoarece "numeroase semnături vor fi cu siguranță invalidate în urma verificării de autoritățile competente a fiecărei semnături" (dubluri, greșeli de ortografie, CNP copiat eronat etc.), a declarat Claire Hincelin, reprezentantă a CIWF.

Semnăturile au fost primite din toate țările membre în UE, cu excepția Marii Britanii. Germania și Olanda au furnizat cele mai multe semnături (327.707, respectiv 117.240), urmate de Spania (78.751), Italia (66.212) și Franța (53.406). 

Sursa:Agerpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău