Peter Michalko a accentuat necesitatea Guvernului Chicu de a continua reformele

  • 19 Noiembrie 08:40
Peter Michalko a accentuat necesitatea Guvernului Chicu de a continua reformele

Premierul Ion Chicu i-a dat asigurări șefului Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, că dezvoltarea dialogului cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate pentru Guvernul pe care îl conduce. În cadrul unei întrevederi avute luni, 18 noiembrie, prim-ministrul a spus că Republica Moldova mizează pe continuarea și consolidarea dialogului.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Ion Chicu i-a spus lui Peter Michalko că înțelege cât de importante sunt în acest sens reformele reale și că Guvernul este determinat să le promoveze. „O prioritate deosebită va fi acordată reformei justiției. Asistența și expertiza UE în acest sens va fi înalt apreciată”, a spus Ion Chicu, exprimând recunoștința UE pentru suportul de durată oferit Republicii Moldova.

Premierul a confirmat că UE este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova și a precizat că executivul va continua să îndeplinească condițiile necesare pentru accesarea asistenței macrofinanciare.

Șeful Delegației UE în Republica Moldova a declarat că Uniunea Europeană urmărește cu mare atenție acțiunile Guvernului de la Chișinău și implementarea reformelor asumate. Peter Michalko a accentuat necesitatea Guvernului de a continua reformele în sectorul justiției, inclusiv selectarea procurorului general, lupta împotriva corupției, asigurarea democrației și a statului de drept, asigurarea libertății presei, dar și continuarea investigării fraudei bancare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
9 °C
cer fragmentat
Umiditate:61 %
Vint:1,5 m/s
Tue
7 °C
Wed
9 °C
Thu
7 °C
Fri
6 °C
Sat
6 °C

Curs oficial BNM 16 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3410 0.0582
USD 17.3081 -0.0131
RON 4.0473 0.0123
UAH 0.7370 0.0018
RUB 0.2773 0.0031
Arhivă Radio Chișinău