Peter Eriksson, despre asistență financiară oferită R.Moldova | ”Dorim să vedem că oamenii concreți sunt puși în pușcărie pentru frauda bancară comisă”

  • 13 Februarie 2020 12:15
Peter Eriksson, despre asistență financiară oferită R.Moldova | ”Dorim să vedem că oamenii concreți sunt puși în pușcărie pentru frauda bancară comisă”

Suedia, care este una dintre țările cu cele mai multe donații în Republica Moldova, așteaptă de la Chișinău reforme concrete în domeniul justiției. Declarația aparține ministrului Cooperării Internaționale pentru Dezvoltare de la Stockholm, Peter Eriksson, care a efectuat o vizită în Republica Moldova. Oficialul suedez a declarat că doar după ce la Chișinău reformele vor fi vizibile, asistența financiară va fi suplimentată.

Doar reformele reale în justiție și eradicarea corupției vor stimula Suedia să coopereze mai mult cu Republica Moldova și să ofere mai mulți bani pentru dezvoltare, susține ministrul suedez al Cooperării Internaționale pentru Dezvoltare, Peter Eriksson.

În prezent, există două domenii în care vrem să fie întreprinse acțiuni concrete: reforma în sistemul judecătoresc și niște politici mult mai sonore și mult mai clare pentru a eradica corupția. Se vorbește mult și tare despre asta, dar noi vrem să vedem acțiuni concrete. Dorim să vedem că oamenii concreți sunt puși în pușcărie pentru frauda bancară comisă”, a spus Peter Eriksson.

Oficialul suedez a vorbit și despre evoluția democrației din ultimii ani la Chișinău și a spus că este încă nevoie de timp pentru a vedea cum vor evolua lucrurile cu noul guvern.

„Am văzut schimbări și din punctul de vedere al evoluției democrației. Dacă anterior țara era condusă de extrem de puține persoane, ca să nu spunem de o singură persoană, acum situația e mai complicată și mai diversă, ceea ce este mai bine (…), a precizat Peter Eriksson.

Noul Guvern la Chișinău este în funcție de prea puțin timp pentru a observa schimbări. Trebuie să mai așteptăm câteva luni să vedem cum vor evolua lucrurile”, a precizat Peter Eriksson.

Ministrului Cooperării Internaționale pentru Dezvoltare al Suediei, Peter Eriksson, a vorbit și despre importanța rezolvării problemei transnistrene. El a avut întâlnit cu mai mulți oficiali de la Chișinău, în timpul vizitei sale în R. Moldova.

Suedia este un partener de dezvoltare pe termen lung pentru populația Republicii Moldova, de aproape 25 de ani, prin intermediul Agenției Suedeze de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare. Ambasada Suediei la Chișinău gestionează un buget anual de aproximativ 10 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău