Peste zece mii de persoane au dobândit cetățenia moldovenească prin recunoaștere. 72% sunt din stânga Nistrului

  • 01 August 2019 13:39
Peste zece mii de persoane au dobândit cetățenia moldovenească prin recunoaștere. 72% sunt din stânga Nistrului

Din aprilie 2018 și până în prezent, peste zece mii de persoane au solicitat dobândirea cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere. 72% sunt din stânga Nistrului și municipiul Bender și au obținut deja acte de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova, transmite IPN.

Agenția Servicii Publice menționează într-un comunicat de presă că până în aprilie 2018, până la simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere, circa 300 de persoane domiciliate în localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender erau anual recunoscute ca cetățeni ai Republicii Moldova.


Din aprilie 2018, persoanele cu vârsta de peste 18 ani, născute pe teritoriul Moldovei, indiferent dacă dețin cetățenia altui stat și dacă domiciliază în țară sau în străinătate, pot dobândi cetățenia Republicii Moldova prin recunoaștere în mod simplificat. Persoanele date sunt recunoscute ca cetățeni ai Republicii Moldova din momentul depunerii cererii în acest sens, care conține consimțământul solicitantului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău