Peste un milion de străini ar putea avea interdicție de intrare în Rusia pe o perioadă de 10 ani

  • 12 Ianuarie 2015 09:48
Peste un milion de străini ar putea avea interdicție de intrare în Rusia pe o perioadă de 10 ani

Peste un milion de străini ar putea avea interdicție de intrare în Rusia pe o perioadă de 10 ani, ca urmare a nerespectării termenului legal de ședere pe teritoriul rus, a anunțat joi Serviciul Federal rus pentru Migrație.

Sursa a declarat că aceste măsuri sunt legate de intrarea în vigoare, la 10 ianuarie, a unor amendamente la legislația în domeniu, notează Agerpres.

''În prezent, pe teritoriul Rusiei se află aproape trei milioane de cetățeni străini care au depășit termenul legal de ședere de 90 de zile'', a indicat șeful instituției amintite, Konstantin Romodanovski, citat de Interfax.

El a explicat că, potrivit noilor amendamente legislative, depășirea cu 120 de zile a termenului legal de ședere pe teritoriul rus se sancționează cu interzicerea intrării în Rusia pe o perioadă de trei ani, cu 270 de zile pentru cinci ani și cu mai mult de 360 de zile pentru 10 ani. Romodanovski a precizat că numărul celor care se încadrează în această ultimă categorie se ridică la circa 1,3 milioane de străini.

 

Miercuri, Konstantin Romadonovski declara că Serviciul Federal pentru Migrație a constatat o scădere a fluxului migrațional în Rusia cu aproape 70%. El a menționat că în Rusia vin mai puțin migranți din Asia Centrală, dar mai mulți din Republica Moldova și Ucraina. Rusia a interzis în ultimii doi ani intrarea pe teritoriul său a peste 1,2 milioane de străini din cauza unor încălcări administrative repetate și a nerespectării regimului legal de ședere în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău