Peste șase miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19, administrate la nivel global (AFP)

  • 22 Septembrie 2021 15:16
Peste șase miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19, administrate la nivel global (AFP)

Peste șase miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate la nivel mondial, potrivit unui bilanț realizat miercuri de AFP din surse oficiale, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vaccinarea la nivel global a progresat într-un ritm constant timp de trei luni: nivelul de șase miliarde de doze injectate a fost atins în 29 de zile, după al patrulea și al cincilea miliard atinse în 30 și respectiv 26 de zile.

În momentul lansării primelor campanii de vaccinare, primul miliard de doze administrate a fost atins în aproximativ 140 de zile.

Cu 2,18 miliarde de vaccinuri administrate, China concentrează aproape patru din zece doze administrate la nivel mondial, urmată de India (826,5 milioane) și Statele Unite (386,8 milioane).

Însă, raportat la populație, și în rândul țărilor cu peste un milion de locuitori, Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt campioanele vaccinării: ele au administrat 198 de doze la 100 de locuitori și peste 81% din populația lor este complet vaccinată. Ele sunt urmate de Uruguay (175 doze la 100 de locuitori), Israel (171), Cuba (163), Qatar (162) și Portugalia (154).

Majoritatea acestor țări au vaccinat complet o mare majoritate a populației lor. Unele, precum Emiratele Arabe Unite, Israel și Uruguay au început chiar să administreze o a treia doză, cu scopul de a prelungi imunizarea persoanelor complet vaccinate.

Majoritatea țărilor sărace au început, de asemenea, să-și vaccineze populația, în principal datorită mecanismului global de distribuție de vaccinuri COVAX (OMS, alianța Gavi și coaliția Cepi), însă rămân în continuare mari inegalități în ceea ce privește accesul la vaccinuri.

Trei țări nu și-au început încă campania de vaccinare anti-COVID: Burundi și Eritreea în Africa de Est, și Coreea de Nord în Asia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău