Peste o tonă de produse alimentare, descoperite într-un depozit din strada Armenească, vor fi nimicite

  • 05 Iulie 2017 10:30
Peste o tonă de produse alimentare, descoperite într-un depozit din strada Armenească, vor fi nimicite

În jur de o tonă și jumătate de produse alimentare fără acte de proveniență și unele cu termenul de valabilitate expirat – vor fi nimicite prin dispoziția Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Produsele au fost descoperite într-un depozit din strada Armenească din Capitală, în urma unor verificări ale inspectorilor ANSA, transmite IPN.

Agenția informează că, timp de o săptămână, au fost efectuate 80 de controale la unitățile de comerț din capitală. În cadrul acestora s-a stabilit că șase unități comerciale activează în lipsa autorizației sanitar-veterinare, alte șapte magazine nu dispun de certificate de înregistrare, iar 21 de unități comerciale nu aveau de actele care ar atesta trasabilitatea produselor.

În opt magazine alimentare au fost descoperite produse cu termenul de valabilitate expirat. Printre alte nereguli atestate este și nerespectarea condițiilor de păstrare a produselor, dar și lipsa Registrului de reclamații.

În următoarele zile inspectorii ANSA vor vizita și alte unități comerciale din capitală, controlului fiind supuse timp de o lună, toate centrele de comerț cu produse alimentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău