Peste o sută de soldați ruși și ucraineni au fost eliberați în cadrul unui nou schimb de prizonieri

  • 03 Noiembrie 2022 18:34
Peste o sută de soldați ruși și ucraineni au fost eliberați în cadrul unui nou schimb de prizonieri

Peste o sută de soldați ruși și ucraineni au fost eliberați în cadrul unui schimb de prizonieri, într-o nouă operațiune între Kiev și Moscova, au anunțat cele două capitale, informează Agerpres.

"Astăzi, aducem înapoi 107 dintre combatanții noștri din închisorile ucrainene", dintre care "65 vin din republicile populare Donețk și Lugansk", a afirmat pe Telegram unul dintre principalii lideri separatiști proruși, Denis Pușilin.

Într-un comunicat, Ministerul Apărării rus a anunțat ceva mai târziu că soldații eliberați "vor fi aduși la Moscova" pentru examinări medicale.

La rândul său, Kievul a confirmat acest schimb de prizonieri prin vocea șefului de cabinet al președinției ucrainene, Andrii Iermak, pe Telegram.

Potrivit lui Iermak, în acest schimb, "107 de militari (ucraineni) au fost eliberați: șase ofițeri și 101 de soldați și de sergenți", dintre care "mulți au fost răniți în martie" în timpul luptelor.

Printre ei, "74 au apărat Azovstal", uriașa oțelărie din Mariupol, în sud-estul Ucrainei, ce fusese asediată primăvara de armata rusă.

Șeful de cabinet al președinției ucrainene și-a însoțit mesajul cu două fotografii în care pot fi văzuți bărbați îmbrăcați în uniforme militare, surâzând.

Într-o scurtă înregistrare video difuzată tot pe canalul Telegram pot fi văzuți circa zece dintre acești bărbați mergând în direcția unor soldați, unii întinzându-le mâna la întâmpinare.

Rusia și Ucraina au întreprins numeroase schimburi de prizonieri de la începutul războiului, în 24 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
5,24
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Sun
9
Mon
6
Tue
1
Wed
2
Thu
6
Arhivă Radio Chișinău