Peste o sută de primari de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni la Chișinău pentru consolidarea procesului de cooperare

  • 09 Mai 2018 17:55
Peste o sută de primari de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni la Chișinău pentru consolidarea procesului de cooperare

Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova va avea loc la Chișinău, vineri 11 mai, anunță Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Peste o sută de primari de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni pentru a discuta aspecte ale consolidării procesului de cooperare și schimb de experiență între colectivitățile locale din România și Republica Moldova. De asemenea, la ședință sunt așteptați să participe și demnitari din cele două state. Evenimentul va avea loc în contextul marcării Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Consiliul Autorităților Locale din România și Republica Moldova a fost creat în 2013, în scopul impulsionării relațiilor dintre colectivitățile locale din România și Republica Moldova. Peste 100 de localități din România și Republica Moldova s-au înfrățit în această perioadă. Iar cadrul legal din România a fost modificat, în vederea acordării dreptului APL din România să finanțeze direct, din contul bugetelor locale, proiecte și activități în localitățile înfrățite din Republica Moldova.

În ultimii ani, prin suportul direct  al României, în Republica Moldova au fost implementate proiecte importante la nivel local,  reparate sute de grădinițe și școli, restabilite obiecte de infrastructură rutieră și aprovizionare cu apă, realizate diverse proiecte culturale, etc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău