Peste o sută de mii de persoane s-au înregistrat online pentru a participa la liturghia Papei Francisc în România

  • 04 Aprilie 2019 16:35
Peste o sută de mii de persoane s-au înregistrat online pentru a participa la liturghia Papei Francisc în România

Peste o sută de mii de persoane s-au înregistrat pe portalul web Pontifex.ro în vederea participării la liturghia care va fi celebrată de Papa Francisc, la Șumuleu Ciuc.

Posibilitatea de înregistrare a fost prelungită până în a doua zi de Paștele Catolic, au anunțat organizatorii la o conferință de presă susținută joi, la Cluj-Napoca. Referentul de presă al comisiei de organizare a vizitei Suveranului Pontif, canonicul Zoltán Oláh, a subliniat că 90% din cei care s-au înregistrat provin din România, iar aproximativ două treimi – mai ales din localitățile din împrejurimi – au anunțat că vor merge pe jos până la Șumuleu Ciuc, un sfert vor veni cu trenul, iar o altă pătrime va ajunge cu autobuzele.

La rândul său, episcopul romano-catolic de Timișoara, Pál József Csaba, a menționat că Papa Francisc mai este numit “construitor de punți, pontifex maximus” și și-a exprimat speranța că, prin această vizită, Suveranul Pontif va face o punte nu numai între Dumnezeu și om, ci și între oamenii de diferite confesiuni și care aparțin diferitelor națiuni.

sursa: rador

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău