Peste o sută de hectare de iarbă uscată au luat foc la Ceadâr-Lunga

  • 12 Februarie 2022 11:55
Peste o sută de hectare de iarbă uscată au luat foc la Ceadâr-Lunga

Peste o sută de hectare de iarbă uscată au luat foc în apropierea localității Bejghios din raionul Ceadâr-Lunga. Pompierii au luptat cu flăcările ore în șir, ca să nu permită extinderea incendiului. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Sărata Nouă, raionul Fălești, unde 20 ha de vegetație au fost cuprinse de flăcări. La Cahul, în sudul țării, au fost lichidate mai multe focare în apropiere de localitățile Brânza, Borceag și Giurgiulești. Iar la Cobusca Veche, Anenii Noi, flăcările au cuprins peste 10 ha de vegetație, transmite IPN.

Pentru a preveni riscul extinderii flăcărilor, salvatorii au format fâșii arate de protecție pe o distanța de sute de metri pentru a proteja localitățile, spațiile forestiere, dar și întreprinderile, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Salvatorii atenționează populația să nu aprindă iarba, stufărișul și gunoiul menajer, întrucât în condiții de umiditate redusă și vânt aceste focare se pot răspândi cu repeziciune.

Vineri și în noaptea spre sâmbătă, s-a intervenit la lichidarea incendiilor de vegetație pe 269 de hectare. Angajații IGSU au întreprins 42 de misiuni pentru localizarea și stingerea  focarelor care riscau să se extindă spre spații forestiere și case de locuit.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău