Peste o sută de filme din 13 țări vor fi difuzate la „ClassFest”

  • 07 Mai 2019 14:40

Peste o sută de filme, de diferite genuri, vor fi difuzate în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film „ClassFest”, care are loc în perioada 7-12 mai. Inaugurarea ediției a IX-a are loc în această seară, la ora 19.30, în incinta Teatrului Geneza Art. După inaugurare, va fi difuzat filmul documentar „Drawings by time”, realizat de către studenții Academiei Naționale de Arte din Belarus, transmite IPN.

Directorul festivalului, Svetlana Târțău, a declarat la o conferință de presă că ediția de anul acesta este consacrată tinerilor cineaști. Prin organizarea acestui eveniment se verifică și activitatea pedagogică în pregătirea specialiștilor de teatru și cinematografie.

Secretarul de stat al ministerului educației, culturii și cercetării, Andrei Chistol, a menționat că evenimentul vine să dezvolte schimbul de experiență, colaborarea și bunele practici între școlile de film din mai multe țări. Totodată, vine să valorifice potențialul pe care îl are Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice în pregătirea cineaștilor, regizorilor și a altor specialiști în domeniul cinematografiei.

Prorectorul Academiei, Tatiana Comendant, a spus că proiecțiile care vor fi difuzate în cadrul ediției din acest an vin să dezlege multe probleme sociale, iar mesajul care va fi transmis prin intermediul lucrărilor de creație va fi unul care va influența foarte mult și va pune pe gânduri tinerii asupra menirii lor în societate.

La festival participă școli de film din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Germania, Italia, Polonia, Kazahstan, Rusia, România, Ucraina, Uzbekistan, Kârgâzstan și Republica Moldova. Filmele sunt de scurt și lungmetraj. Este vorba de ficțiune, documentare și animații.

De miercuri, 8 mai, toate proiecțiile vor fi difuzate în Sala Unirii a Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, la ora 15.00, 17.00 și 19.00. Intrarea este liberă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
4,4
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
1
Fri
0
Arhivă Radio Chișinău