Peste o mie de rapoarte, corapoarte și avize au fost prezentate de comisiile parlamentare permanente de la începutul legislaturii

  • 31 Decembrie 2021 09:03
Peste o mie de rapoarte, corapoarte și avize au fost prezentate de comisiile parlamentare permanente de la începutul legislaturii

Comisiile parlamentare constituite în cadrul Parlamentului de legislatura a XI-a s-au întrunit, până în prezent, în 249 de ședințe.

În această perioadă, comisiile permanente ale Legislativului au prezentat 274 de rapoarte, 47 de corapoarte și 794 de avize.

În cadrul Parlamentului de legislatura a XI-a activează 11 comisii permanente.

Fracțiunea Parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” deține președinția în următoarele comisii: Comisia juridică, numiri și imunități – Olesea Stamate; Comisia economie, buget și finanțe – Dumitru Alaiba; Comisia politică externă și integrare europeană – Doina Gherman; Comisia agricultură și industrie alimentară – Vladimir Bolea; Comisia securitate națională, apărare și ordine publică – Lilian Carp; Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media – Liliana Nicolaescu-Onofrei; Comisia protecție socială, sănătate și familie – Dan Perciun; Comisia administrație publică – Larisa Voloh.

Fracțiunea Parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor deține președinția în cadrul Comisiei de control al finanțelor publice – Tatiana Cunețchi; Comisiei mediu și dezvoltare regională – Elena Bodnarenco; Comisiei drepturile omului și relații interetnice – Grigore Novac.

Componența nominală a comisiilor permanente se stabilește ținîndu-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament.

Totodată, în legislatura curentă a Parlamentului au fost create șase comisii speciale, comisii de anchetă și grupuri de lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău