Peste jumătate dintre britanici cred că sunt prea mulți emigranți, dar spun că sunt joburi pe care nu le-ar accepta nici dacă ar fi șomeri (SONDAJ)

  • 26 Septembrie 2019 12:18
Peste jumătate dintre britanici cred că sunt prea mulți emigranți, dar spun că sunt joburi pe care nu le-ar accepta nici dacă ar fi șomeri (SONDAJ)

Imigrația rămâne o problemă majoră în Marea Britanie, în condițiile în care 73% din populație crede că sunt necesare restricții mai severe, dar, în același timp, un procent important de britanici au angajat sau vor să angajeze emigrați pentru anumite joburi sau spun că nu ar accepta anumite locuri de muncă nici dacă ar fi șomeri, arată un sondaj realizat de TransferGo, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, imigrația rămâne o problemă majoră în Marea Britanie, în condițiile în care 73% din populație crede că sunt necesare restricții mai severe, dar, în același timp, un procent important de britanici au angajat sau vor să angajeze emigrați pentru anumite joburi sau spun că nu ar accepta anumite locuri de muncă nici dacă ar fi șomeri, arată un sondaj realizat de TransferGo.

Sondajul, derulat la finalul lunii august, arată că peste jumătate dintre britanici (54%) sunt de părere că imigrația a atins un nivel mult prea ridicat, în timp ce 43% dintre aceștia acceptă că imigrația este un fenomen necesar pentru a răspunde cererii de forță de muncă în diverse domenii.

În ciuda îngrijorării față de rata crescută a imigrației, un procent semnificativ dintre respondenți afirmă ca ar angaja sau că au angajat deja imigranți în diferite domenii. Astfel, peste jumătate dintre aceștia ar oferi sau au oferit locuri de muncă în construcții (53%), curățenie la domiciliu (58%) sau ca șofer de taxi (51%).

În plus, cu toate că îngrijorarea față de numărul imigranților este ridicată, o parte dintre britanici recunoaște că există joburi pentru care nu ar aplica nici măcar dacă ar rămâne fără loc de muncă. De exemplu, numai 31% dintre aceștia ar aplica pentru un loc de muncă în construcții și doar 36% ar accepta să lucreze ca șofer de taxi.

„Studiul scoate la lumină atitudini contradictorii ale britanicilor față de fenomenul imigrației. Știm despre utilizatorii TransferGo care lucrează în Marea Britanie că desfășoară activități esențiale în economie pentru a-și susține familiile rămase în țările de origine. Credem că între nemulțumirea față de nivelul imigrației în Marea Britanie și recunoașterea nevoii pentru forță de muncă străină în unele domenii, chiar a disponibilității pentru a angaja imigranți există o tensiune, asupra căreia vrem să atragem atenția prin rezultatele acestui studiu și, mai departe, să oferim un punct de plecare într-o conversație mult mai echilibrată asupra imigrației și a cererii forței de muncă în Marea Britanie”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO TransferGo.

Atitudinile față de imigrație au o legătură puternică cu orientarea politică. Persoanele care au votat pentru Brexit sunt mult mai înclinate să creadă că imigrația este prea mare (83%), în timp ce doar 29% dintre cei care au votat pentru menținerea Marii Britanii în UE cred acest lucru. În mod similar, există o corelație clară între vârstă și atitudinea față de imigrație, întrucât 69% dintre cei cu vârsta peste 65 de ani consideră că imigrația este prea mare, spre deosebire de numai 30% dintre tinerii de 18-24 de ani.

Studiul TransferGo a fost realizat de YouGov, o companie de sondare online a opiniei publice, înființată în 2005 în Marea Britanie. YouGov activează în special în Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu și Asia – Pacific.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău