Peste jumătate dintre adulții americani au fost vaccinați împotriva Covid-19

  • 26 Mai 2021 12:01
Peste jumătate dintre adulții americani au fost vaccinați împotriva Covid-19

Peste jumătatea dintre adulții americani au fost vaccinați împotriva Covid-19, a anunțat marți Casa Albă, cu aproximativ șase săptămâni înainte de termenul de 4 iulie stabilit de președintele Joe Biden pentru ajungerea la o rată de imunizare de 70%, transmite Reuters, citată de News.ro.

Potrivit sursei citate, atingerea nivelului de 50% a avut loc în timp ce autoritățile federale, statale și locale continuă administrarea vaccinurilor, combătând ezitările, temerile și dezinformările.

”Acum, când a mai rămas o săptămână din luna mai, jumătate din toți adulții din SUA sunt complet vaccinați”, a scris pe Twitter consilierul senior pentru Covid-19 al Casei Albe, Andy Slavitt.

Noile infecții cu coronavirus la nivel național s-au înscris pe o pantă descendentă sustenabilă, pe măsură ce tot mai multe persoane sunt vaccinate.

Numărul de noi infecții din SUA a scăzut duminică la o medie a ultimelor șapte zile de 22.877, cel mai scăzut nivel din iunie și la mai puțin de o zecime dintr-un nivel maxim post-vacanță de peste 250.000, potrivit datelor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Persoanele cu vârste de cel puțin 12 ani pot primi acum vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech pntru Covid-19, în timp ce compania Moderna a anunțat marți că vaccinul său este eficient și la adolescenți, deschizând posibilitatea ca un al doilea vaccin să fie aprobat de SUA pentru tineri în acest an.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău