Peste jumătate din numărul de cazuri noi de COVID-19 din regiunea Lisabona, în Portugalia, sunt infecții cu varianta Delta

  • 20 Iunie 2021 18:12
Peste jumătate din numărul de cazuri noi de COVID-19 din regiunea Lisabona, în Portugalia, sunt infecții cu varianta Delta

Peste jumătate din numărul de cazuri noi de COVID-19 raportate în regiunea Lisabona din Portugalia sunt infecții produse de varianta Delta de coronavirus, identificată inițial în India, relevă datele oficiale publicate duminică de autoritățile portugheze, scrie Rador.

Institutul național de sănătate "Ricardo Jorge" a declarat că varianta Delta reprezintă 60% din cazurile din regiunea Lisabona și mai puțin de 15% din cazurile înregistrate în partea nordică a Portugaliei. Varianta alfa de coronavirus, depistată inițial în Marea Britanie, reprezintă 80% din cazurile înregistrate în nordul țării și numai 30% din cazurile înregistrate în Lisabona, precizează institutul portughez de sănătate.

Aproximativ 2,5 milioane de portughezi, la o populație totală de 10 milioane, sunt complet vaccinați anti-COVID-19. Cu toate că s-a înregistrat o creștere ușoară a numărului de cazuri spitalizate cu COVID-19, nu a crescut semnificativ numărul deceselor în rândul persoanelor vârstnice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău