Peste două tone de cocaină, confiscate de poliția spaniolă de pe un vas în Oceanul Atlantic

  • 15 Mai 2017 19:26
Peste două tone de cocaină, confiscate de poliția spaniolă de pe un vas în Oceanul Atlantic

Poliția spaniolă a confiscat peste două tone de cocaină de pe o ambarcațiune sub pavilion venezuelean în Oceanul Atlantic, cei șapte membri ai echipajului fiind arestați, a anunțat astăzi Ministerul de Interne spaniol.

Operațiunea, realizată alături de agenția americană pentru combaterea drogurilor DEA, de agenția britanică pentru criminalitate națională și de poliția portugheză, a avut loc la 4 mai. Cele șapte persoane aflate la bord erau cetățeni venezueleni, a precizat ministerul, adăugând că a fost confiscată și o armă, pe lângă cele 2.400 de kilograme de cocaină. Vasul a fost trimis ulterior către Insulele Canare ale Spaniei.

Într-o operațiune separată, o încărcătură de 5,5 tone de cocaină cu destinația Spania a fost interceptată în largul coastelor Ecuadorului, 24 de persoane fiind arestate, a mai comunicat astăzi Ministerul de Interne.

Transportul fusese organizat de o rețea de trafic de droguri cu sediul în Galicia, nordul Spaniei, iar dintre cele 24 de persoane arestate, două au fost reținute la Madrid și alte două la Vigo de poliția spaniolă.

Celelalte 20, între care și un cetățean spaniol, au fost arestate la bordul navei de marfă de către poliția ecuadoriană, care a interceptat-o înainte să treacă prin Canalul Panama, în drum spre Spannia, a precizat Ministerul spaniol de Interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău