Peste două mii de polițiști au primit remunerări din amenzile aplicate

  • 13 Noiembrie 2017 16:31
Peste două mii de polițiști au primit remunerări din amenzile aplicate

Peste 2100 de polițiști au primit sume de circa 3000 de lei din amenzile aplicate, după ce agenților constatatori li s-a acordat posibilitatea de a încasa 25 la sută din sancțiunile stabilite. Datele au fost oferite pentru agenție de către reprezentanți ai Inspectoratului General de Poliție (IGP), transmite MOLDPRES.

Plățile au fost primite pe parcursul anului curent. Totodată, sumele de bani variază în dependență de amenzile încasate la bugetul de stat.

Remunerarea trimestrială a polițiștilor este prevăzută în Regulamentul privind procedura de stimulare financiară a agenților constatatori din cadrul IGP al Ministerului Afacerilor Interne, aprobat în luna martie curent.

Punerea în aplicare a procedurii de stimulare este efectuată de o comisie instituită de Inspectoratul General al Poliției.

Din numărul total de angajați cu statut special al IGP, peste 5200 de agenți constatatori au dreptul de a beneficia de stimulare financiară.

La calcularea remunerării financiare trimestriale se iau în considerare doar amenzile încasate la bugetul de stat, aplicate de agentul constatator ca urmare a proceselor contravenționale irevocabile.

Regulamentul are drept scop consolidarea și eficientizarea capacităților de prevenire și combatere a corupției, creșterea încrederii cetățenilor în polițiști, precum și stimularea financiară a angajaților. Conform documentului, banii sunt repartizați din bugetul IGP.

Potrivit datelor MAI, în anul 2016, agenții constatatori ai Inspectoratului Național de Patrulare al IGP au întocmit circa 263 mii de procese-verbale cu privire la contravenție, dintre care peste 228 mii au fost achitate în sumă totală de 82,6 mln de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău