Pește cu paraziți, importat în R.Moldova în vara și toamna acestui an

  • 04 Noiembrie 2019 16:38
Pește cu paraziți, importat în R.Moldova în vara și toamna acestui an

Paraziți de diferite tipuri, în cavitatea abdominală și pe trunchiul peștilor, au fost depistați în urma analizelor făcute din mai multe loturi de pește congelat importat în R.Moldova în vara și toamna acestui an.

Oamenii legii au făcut mai multe percheziții, la 11 importatori de pește, care nu au respectat condițiile de import și de evaluare a conformității și plasare pe piață a mărfii, ceea ce a dus la neconformități periculoase pentru sănătatea consumatorilor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției, mostrele de analize au fost trimise pentru examinare în afara țării, din loturi de pește congelat care cântăresc peste 300 de mii de kg, de specie hering, merluciu trunchi, dar și macrou. Marfa a fost introdusă în țară prin punctele de trecere Criva, Otaci și Tudora, din Franța, Insulele Faroe,  Lituania, Marea Britanie, Norvegia, și Spania.

De asemenea, în urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mărfuri fără acte de proveniență, peste 100 de mii de lei necontabilizați, acte contabile, agende, înscrisuri, registre de procurări, precum și suporturi electronice de stocare a informației. În cazul unui oficiu cu mai mult material probatoriu, a fost aplicată măsura de sigilare a acestuia. La această etapă nimeni nu a fost reținut.

Cauza penală a fost pornită la sesizarea Guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău