Peste cinci mii de polițiști vor asigura ordinea publică în zilele de 26-28 august

  • 26 August 2021 12:51
Peste cinci mii de polițiști vor asigura ordinea publică în zilele de 26-28 august

Peste cinci mii de polițiști vor asigura ordinea publică în zilele de 26-28 august, în localitățile țării, în contextul marcării celor 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova (27 august) și Adormirii Maicii Domnului (28 august). Pentru a evita disconfortul creat de restricționarea traficului și impunerea măsurilor cauzate de pandemie, Inspectoratul General de Poliție (IGP) a chemat populația la înțelegere și cooperare, transmite MOLDPRES.

„În zilele de 26-28 august, în țară vor avea loc zeci de evenimente publice cu ocazia Zilei Independenței și sărbătoririi hramului în circa o sută de localități. Cele mai multe festivități sunt planificate în capitală, unde sunt așteptați trei șefi de stat, mulți oaspeți, delegații oficiale și va avea loc o paradă militară. Chemăm oamenii să fie înțelegători și cooperanți cu polițiștii care vor asigura ordinea publică, în condițiile redirecționării mai multor rute de transport public, interzicerii parcărilor în multe sectoare și pază sporită”, a declarat în cadrul unui briefing de astăzi reprezentantul IGP, Alexei Grosu, scrie sursa citată

Potrivit responsabilului IGP, în următoarea perioadă, în Chișinău va fi temporar închis traficul pe diferite perimetre ale străzilor Ștefan cel Mare și Sfânt, Mihai Viteazul, București, Ismail, Mitropolit Bănulescu Bodoni, Mitropolit Dosoftei, Vlaicu Pârcălab, Sfatul Țării, Maria Cebotari, 31 august, Mitropolit Varlaam, Mihai Eminescu, Pușkin, Veronica Micle etc.

De asemenea, vor fi redirecționate rutele de troleibuz: 1; 5; 8; 4; 22; 30; 31; 34, precum și rutele de autobuz: 9; 46; 11 și 5. „Ținând cont de aceste informații, calculați-vă din timp itinerarul dacă aveți planificate călătorii sau deplasări, atât în oraș, cât și în afara municipiului”, a atenționat Alexei Grosu.

În același timp, Inspectoratul General de Poliție a făcut un apel către cetățeni să nu uite că suntem în stare de criză pandemică și să evite în măsura posibilităților locurile aglomerate, respectând regulile sanitar-epidemiologice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău