Peste 90% dintre angajații federali din Statele Unite, vaccinați anti-COVID cu cel puțin o doză

  • 22 Noiembrie 2021 20:05
Peste 90% dintre angajații federali din Statele Unite, vaccinați anti-COVID cu cel puțin o doză

Casa Albă urmează să anunțe că peste 90% dintre cei 3,5 milioane de angajați federali americani vizați de un ordin prezidențial privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 au fost inoculați cu cel puțin o doză de vaccin înainte de ziua de luni, termenul-limită al acelei dispoziții, au declarat pentru Reuters mai mulți oficiali din administrația Biden, potrivit Agerpres.

Per ansamblu, administrația americană consideră că 95% din totalul angajaților federali vor respecta această măsură, în sensul că fie s-au vaccinat sau își completează în curând schema de vaccinare, fie au depus o cerere de exceptare de la vaccinare din motive religioase sau medicale, au precizat aceiași oficiali.

Ei au refuzat să dezvăluie numărul total al angajaților federali vaccinați cu schemă completă, dar au spus că "vasta majoritate" dintre cei 90% de angajați federali au primit deja ambele doze de vaccin.

Aceste procente sugerează rate relativ mari de vaccinare pentru angajații federali americani în raport cu populația generală din Statele Unite și subliniază eforturile depuse de administrația Biden pentru ca toți americanii să se vaccineze și să contribuie astfel la eliminarea COVID-19.

Aceiași oficiali au precizat că cifrele finale vor suferi ușoare modificări, întrucât angajații federali vor continua să trimită documentele necesare până la sfârșitul zilei de luni și nu toate documentele au fost încă procesate. Cu toate acestea, cifrele actuale sugerează că aproximativ 175.000 de angajați federali americani nu s-au vaccinat deocamdată și că ei nu respectă legile adoptate în acest sens.

Administrația americană a declarat în repetate rânduri că nu va demara o suspendare imediată a angajaților federali nevaccinați. Reprezentanții săi au mai spus că deși mii de angajați nu s-au supus deocamdată în fața dispozițiilor în vigoare, acest fapt nu va afecta călătoriile din sezonul sărbătorilor și nici funcționarea serviciilor federale.

Administrația Biden a anunțat că 99% dintre angajații de la Federal Aviation Administration, aproape 98% dintre cei de la Customs and Border Protection și aproape 93% dintre salariații de la Transportation Security Administration (TSA) au respectat legislația privind vaccinarea și excepțiile de la vaccinare. De asemenea, 99% dintre angajații Federal Bureau of Investigation (FBI) respectă la rândul lor aceste dispoziții.

Pe 1 noiembrie, Pentagonul a anunțat că 97% din forțele sale active au primit cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Vaccinarea obligatorie impusă de președintele Joe Biden în luna septembrie nu îi vizează pe angajații federali din sistemul judiciar, cel legislativ și nici pe angajații de la U.S. Postal Service.

Casa Albă și-a instruit agențiile federale să acționeze astfel în cazul angajaților care nu vor respecta acea dispoziție: agențiile vor trebui să demareze "o scurtă perioadă de educare și consiliere", care va dura cinci zile, iar dacă angajații "nu vor demonstra progrese spre vaccinarea cu schemă completă", atunci "va urma o scurtă suspendare", care va fi de cel mult 14 zile. Dacă un angajat primește o primă doză de vaccin în această perioadă, agențiile au primit instrucțiunea de a opri orice acțiune disciplinară.

Oficialii americani sunt încrezători că, pe măsură ce acțiunile disciplinare vor fi demarate, un număr tot mai mare de angajați federali se vor vaccina.

Miercuri, Biroul pentru Management și Buget din cadrul Casei Albe va publica date pentru fiecare agenție federală, care vor cuprinde numărul angajaților vaccinați cu schemă completă, cel al angajaților vaccinați cu o primă doză și cel al salariaților care solicită exceptare de la vaccinare. Datele vor viza toate cele 24 de agenții federale majore, inclusiv Departamentul Apărării, Departamentul Transporturilor, Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane. Date mai detaliate vor fi publicate săptămâna următoare.

Angajații cărora le-a fost refuzată cererea de exceptare de la vaccinare vor avea la dispoziție un interval de două săptămâni pentru a se vaccina cu prima doză și alte șase săptămâni pentru a primi și cea de-a doua doză. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău