Șeful diplomației austriece: Vizita cancelarului Nehammer la Moscova are scopul de a i se spune adevărul lui Putin

  • 11 Aprilie 2022 13:19
Șeful diplomației austriece: Vizita cancelarului Nehammer la Moscova are scopul de a i se spune adevărul lui Putin

Vizita cancelarului austriac Karl Nehammer la Moscova, unde se va întâlni cu președintele Vladimir Putin, are scopul de a i se spune liderului rus adevărul despre războiul din Ucraina, a afirmat luni ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

''Contează să fii față în față și să îi spui care este realitatea: aceea că acest președinte a pierdut de facto războiul din punct de vedere moral'', a declarat Schallenberg la sosirea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene (CAE), la Luxemburg.

''Ar trebui să fie în interesul lui (Putin) faptul că cineva îi spune adevărul. Cred că este important și avem această datorie, dacă vrem să salvăm vieți'', a adăugat el.

Cancelarul austriac se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru o întrevedere cu președintele rus, fiind primul lider european care se va întâlni cu Vladimir Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, în care s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelesnki. El intenționează să evoce la Kremlin ''crimele de război'' de la Bucea, unde s-a deplasat personal, la fel ca alți lideri occidentali.

Austria este membră a Uniunii Europene, dar nu și a NATO. Viena a denunțat invazia rusă din Ucraina și și-a declarat solidaritatea cu Kievul, iar săptămâna trecută a expulzat patru diplomați ruși.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău