Peste 86% dintre companiile rusești sunt afectate de sancțiuni

  • 31 Mai 2022 10:18
Peste 86% dintre companiile rusești sunt afectate de sancțiuni

Activitatea a peste 86% dintre companiile din Rusia este afectată de sancțiunile impuse, potrivit unor date pezentate de rezultatele raportului ''Monitorizarea stării actuale a situației mediului de afaceri'', din Rusia, de Biroul Președintelui Federației Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, condus de Boris Titovm scrie Rador.

''86,8% dintre antreprenorii chestionați sunt afectați de sancțiuni, 77,4%, potrivit acestora, s-au adaptat la sancțiuni sau speră să facă acest lucru, dar 11,7% nu au reușit să se adapteze și își închid afacerea total sau parțial'', se specifică în raport. A fost efectuat un sondaj la care au luat parte manageri și oameni de afaceri din 6.300 de companii din 85 de regiuni ale Federației Ruse. Potrivit datelor de monitorizare, marea majoritate a respondenților (67,1%) se confruntă cu rezultatele unei recesiuni economice. Dintre aceștia, 29,4% au raportat o scădere a veniturilor, remarcând, totodată, că situația este menținută sub control.

Alți 24,9% dintre antreprenori au descris situația actuală ca fiind o recesiune gravă, iar 7,1% au calificat-o drept o criză. Alți 5,7% au declarat că și-au închis afacerea sau intenționează să o facă în curând și doar 10,4% dintre respondenți au răspuns că afacerea lor este în continuare una stabilă și continuă să se dezvolte.


''Cea mai importantă problemă este reducerea cererii (62,2%), urmată de o lipsă de capital de lucru și decalaje de plăți, o întrerupere a lanțurilor de aprovizionare și dificultățile livrărilor la import'', au susținut reprezentanții mediului de afaceri din Rusia. În același timp, mai mult de jumătate dintre respondenți consideră că acțiunile guvernului sunt insuficiente în fața presiunii exercitate de sancțiuni, aproximativ 35% le caracterizează drept ''calme și eficiente''.

Totodată, mai mult de jumătate dintre antreprenori au spus că în situația actuală ''este necesar să se renunțe la schimbările minore și la cosmetizare și să se modifice radical regulile jocului, fiind nevoie de un nou model economic în care să fie convenabil, profitabil și sigur să-ți desfășori activitatea''.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău