Peste 80% din producția de petrol din Golful Mexic este încă oprită după uraganul Ida

  • 07 Septembrie 2021 16:17
Peste 80% din producția de petrol din Golful Mexic este încă oprită după uraganul Ida

La mai mult de o săptămână după ce furtuna a lovit țărmul și a afectat infrastructura majoră din regiune, peste 80% din producția de petrol din Golful Mexic este încă oprită, transmite News.ro, citând Reuters. Companiile energice au avut probleme cu reluarea producției după ce uraganul Ida a deteriorat platformele și a provocat pene de curent, transmite g4media.ro.

Potrivit sursei citate, producția a aproximativ 1,5 milioane de barili de petrol pe zi, respectiv 84% din totalul producției, este încă oprită, ca și 81% din producția de gaze naturale, a anunțat Biroul pentru protecția Mediului și Siguranță. Un total de 99 de platforme de petrol și gaze sunt încă evacuate, în scădere de la numărul inițial de 288. ”Întreaga regiune are încă probleme cu aprovizionarea. Rafinăriile își reiau încet activitățile, dar este atât de multă infrastructură care trebuie repornită și inspectată”, a declarat Tony Odak, director operațional la Stone Oil Distributor, care aprovizionează cu carburanți industria offshore.

Luni erau închise cinci rafinării din Louisiana, care au o capacitate de circa 1 milion de barili de petrol pe zi, respectiv 6% din capacitatea totală de rafinare din SUA, potrivit Departamentului Energiei.

Toate cele trei rafinării din zona Baton Rouge și una lângă New Orleans au început să repornească, reprezentând o capacitate de rafinare de 1,3 milioane barili de petrol, a arătat departamentul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău