Peste 80 la sută din japonezi sunt împotriva organizării JO în această vară, conform unui sondaj

  • 17 Mai 2021 12:56
Peste 80 la sută din japonezi sunt împotriva organizării JO în această vară, conform unui sondaj

Peste 80 la sută dintre japonezi se opun organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo în această vară, conform unui nou sondaj publicat luni, cu mai puțin de 10 săptămâni înainte de debutul marelui eveniment polisportiv, amânat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Această anchetă de opinie a fost realizată de cotidianul Asahi după decizia guvernului nipon de vineri de a extinde starea de urgență sanitară în nouă departamente din țară, confruntată cu un al patrulea val de infectări de Covid-19 și care pune sistemul de sănătate sub presiune.

Sondajul arată că 43 la sută din persoanele chestionate cer anularea Jocurilor și 40 la sută vor o nouă amânare. Aceste cifre sunt în creștere în raport cu cei 35 la sută care susțineau anularea Jocurilor în cadrul unei anchete a aceluiași jurnal din urmă cu o lună și 34 la sută care voiau o nouă amânare.

Doar 14 la sută dintre respondenți sunt favorabili organizării Jocurilor în această vară, față de 28 la sută anterior, conform acestui sondaj realizat telefonic în rândul a 1.527 de persoane.

Dacă Jocurile au loc, 59 la sută dintre cei chestionați au declarat că nu vor public, iar 33 la sută ar fi de acord cu o reducere a numărului de spectatori și doar 3 la sută sunt pentru o capacitate normală pe stadioane.

De câteva luni, toate sondajele demonstrează că majoritatea japonezilor se opun organizării Jocurilor în perioada 23 iulie-8 august.

Un alt sondaj realizat de agenția de presă Kyodo și publicat duminică arată că 59,7% din persoanele chestionate sunt favorabile anulării Jocurilor, deși o nouă amânare nu a fost luată în discuție ca o opțiune.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău