Peste 80 de cazuri de COVID-19, înregistrate săptămâna trecută în R. Moldova. Câte au fost raportate în rândul copiilor

  • 23 Octombrie 10:35
Peste 80 de cazuri de COVID-19, înregistrate săptămâna trecută în R. Moldova. Câte au fost raportate în rândul copiilor

Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că în perioada 14.10.2024-20.10.2024, au fost înregistrate 87 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 29 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 41,2% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate cinci cazuri.

Potrivit ANSP, cazuri de gripă sezonieră nu au fost înregistrate.

Totodată, în instituțiile medico-sanitare publice din țară continuă imunizarea împotriva gripei. Până la moment, au fost administrate peste 52% din totalul dozelor recepționate.

ANSP recomandă vaccinarea concomitentă împotriva gripei sezoniere și a infecției cauzate de virusul SARS-CoV-2. Seroprotecția se obține, în general, la 2 până la 3 săptămâni după vaccinare. Durata imunității post-vaccinale variază între 6 și 12 luni.

Specialiștii ANSP reiterează că beneficiile vaccinării sunt semnificative.

„Totodată, este esențial ca populația să adopte măsuri de igienă personală, precum spălarea mâinilor cu apă și săpun, utilizarea batistelor pentru strănut sau tuse și menținerea unui stil de viață sănătos, care să includă o alimentație bogată în legume și fructe, odihnă adecvată și exerciții fizice regulate. Aceste măsuri, combinate cu vaccinarea, oferă cea mai bună protecție împotriva gripei și altor infecții respiratorii”, subliniază specialiștii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău